maanantai 23. kesäkuuta 2008

Kiva yövuoropöhnä viimeisen yön jäljiltä. :) Päässä humisee! Kivat yövuorot takana, työtä juuri sopivasti ja mukava porukka töissä. Tehtiin yhdessä juhannusevästäkin :) Kuohuviiniäkin oli varattuna ja aattoiltana sorruin lasilliseen (aikaisemmasta raittiuslupauksesta huolimatta - ei alkoa ennen vauvaa) tai oikeastaan puoleen. Puolivälissä alkoi kaduttaa mahdottomasti ja jätin puolet hyvästä aineesta juomatta... :) No näin tänä juhannuksena!

Tänään käväistiin miehen kanssa klinikalla heti töistä päästyäni. Olin varautunut siihen, ettei taas hoitoa (inseminaatiota) päästäisi tekemään eli kesä menisi ei-raskautettuna. Taisin olla hieman kireänä rakkaalle miehelleni matkalla autossa. Klinikalla oli vastassa taas uusi lääkäri, joka myös aiheutti jännitystä! Mutta ei hätää, hän oli oikein mukava ja asiantuntevan oloinen. Alkuun tehtiin follikkeliultra - kahteen kertaan. Rakkoni oli niin täysi, että piti käydä välillä tyhjentämässä. Hieman noloa... :) No tällä kertaa pahimpaan varauduttuani selvisi, että hoitoon voidaan lähteä! Ihana uutinen...

Inseminaatio siis edessä, luultavasti osuu viikonpäähän maanantaille. Tohtorin mukaan kannattaa meidän tilanteessa kokeilla vielä yksi ns. kevythoito. Saimme kuitenkin paljon infoa jo mahdollista ivf-hoitoa ajatellen, myös arvauksen ajankohdasta (elo-syyskuun vaihteessa) ja reseptitkin mukaan. Maanantaina sitten varataan muutama käyntiaika valmiiksi. Tohtorikin sanoi, että tehdään nyt mahdollisimman paljon valmiiksi, jotta raskaus alkaisi nyt tällä hoidolla :) Niinhän monesti asiat menevät, mitä enemmän suunniteltu ja valmisteltu - sitä todennäköisemmin jokin asia sotkee suunnitelmat. Josko se tällä kertaa olisikin onniesteri.

Kun nyt tilanne näin hyvältä ultrassa näytti, tuntui ihan mukavalta suostua uuteen inseminaatioyritykseen. Ja vielä mukavammalta tuntui suunnitella sitten ivf-hoitoa, epäonnistumisesta johtuva pettymyskään ei varmasti tunnu sitten ihan niin pahalta. On mitä odottaa. Ja odottamistahan tämä vauvanteko onkin... milloin odotetaan mitäkin... :)

Huvittuneena luin iltalehden vauvantekovinkkejä, miten tehdä tyttö tai poika. Lukijat kertoivat kokemuksia, kuulemma ovulaation aikaan hedelmöityneet vauvat ovat (tyttöjä, vai oliko se nyt poikia) No, ovulaatio on edellytys sille, että voi edes hedelmöityä... Aika harvoin sitä muulla aikaa raskaaksi tullaan. Tämä todistaa vain sen, miten tietämättömiä ihmiset ovat jotka eivät ole kokeneet lapsettomuutta. Oman anatomian ja elimistön toiminnan tässä nyt ainakin oppii! :)

Perjantaina uusi ultra ja toivottavasti maanantaina inssi! Sitä odotellessa ollaan hyvillä mielin... :)

1 kommentti:

Taru kirjoitti...

Tsemppiä maanantaille!!!