keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Parisen viikkoa on taas vierähtänyt... :) Elämään on mahtunut paljon muutakin kuin vain lapsettomuutta ja siitä muistuttavia hoitoja, lääkkeitä ja lääkärissä juoksemista. Koko kevään olen jokaisen kierron aikana käynyt milloin tutkimuksissa, verikokeissa tai hoidoissa... Tuntui ihan kivalta tauolta.

Vaikka elämään on mahtunut muutakin, asia on mielessä edelleen päivittäin. Välillä tulee karuja muistutuksia ja ikävä omaa lasta kohtaan riipaisee sydämmen pohjasta asti... Luomuyritys tuskin tuo tulosta tälläkään kertaa, vaikka mieheni jo oli kyselemässä, että milloinkas tiedämme. :)

No ensiviikolla luulisi selviävän ainakin hoitojemme suunnitelmat tästä eteenpäin. Kokeilemmeko vielä inseminaatiota vai siirrymmekö ivf:än. Jos siirrymme ivf:än, milloin se tehtäisiin?! Jo edellisellä kerralla tutkimme tohtorin kanssa almanakkaa ja näyttää siirtyvän syksylle - lomamatkamme osuu juuri kriittisille päiville. Sitten on mieheni työmatka, joten taitaa tosiaan mennä syksylle! En osaa oikein ajatella selkeästi, onko se hyvä vai huono asia. Kahden edellisen inseminaation aikana olen ollut ihan romuna ja ivf:än lisätään hormoneja hevosannoksille... Olisiko kuitenkin kiva yrittää kesä luomusti?! ...Ja sitten syksyllä katsoa rauhassa, miten ivf:n kanssa meille käy. Toisessa vaakakupissa painaa tämä suunnattoman suuri vauvakuume, kaipuu omaa pientä tuhisiaa kohtaan. Miten tehdä oikea päätös?! Ja vaikka miten päättäisi, niin viimekädessä ei kuitenkaan ole omasta halusta tämä asia kiinni. Muutoin meillä olisi jo suurperhe! :) Paljon pieniä nappisilmiä!

Paljon pohdittavaa ensi viikolle... Sitä ennen juhannusyöt menevät töissä... Tienaa kivasti vauvantekorahaa. Tosiasiahan on, että hoidot maksavat. Inseminaatio on lääkkeineen nielaissut joka kerta 500 euroa, ivf veisi kolminkertaisen summan. Mutta ei tämä ole rahasta kiinni, sitä on (kuten rakas mieheni aina virnistelee) Luin jostain, että kelan korvausta saa yksityisellä puolella vain kolmeen ensimmäiseen ivf:än ja sitten kallistuu huimasti... Onpa tehty rankasta asiasta vieläkin kuluttavampi niille, jotka tosissaan lasta toivovat ja joilla on todellisia hankaluuksia se saada. Yhteiskunta alkaa sitten potkimaan vielä kaiken lisäksi... Että semmoista! Muutenkin epäreilulta tuntuva asia tuntuu entistä epäreilummalta!

Nyt täytyy vielä viimeinen vapaapäivä nauttia suomen kauneimmasta kesästä ja vesisadettahan tuo näyttää tarjoavan... :) Viikonlopun rentoutuminen merellisissä tunnelmissa tuli tarpeeseen! Nautin täysin ja latasin akkuja tulevan viikon töihin! :)

Toivotaan, että ensi Jussi menee vauvatouhuissa (siis sellaisissa ihan oikeissa!) :) Pitäisiköhän töiden lomassa suitsutella muutama juhannustaika?!

Hapu toivottaa hyvää juhannusta! :)

Ei kommentteja: