tiistai 25. maaliskuuta 2008

Pistelyä ja polttelua odotellessa...

Jaahas! Rentouttava pääsiäinen takana... (Saimme viettää kokonaista neljä päivää yhdessä miehen kanssa, WAU!) Tämä oli sitä laatuaikaa....

Muutoinkin, koko jo melkein toivottomalta tuntuvan vauvaprojektin ajan juuri tämä aika kierrosta on ollut se stressittömin. Jos oireita mahd. raskaudesta tulee, ne tulee vasta seuraavalla viikolla. Nyt vain odotellaan... PISTELYÄ JA KAIKENLAISIA MUITA OIREITA! ovat enemmän kuin tervetulleita! Muutaman kerran vauvaprojektin aikana olen kokenut mahdotonta pistelyä ja outoa polttelua. Ja muulloin en juurikaan mitään normaalista poikkeavaa! J Nyt sitten eletään toivossa, että pistelisi, on sekin parempi kuin ei mitään... (Sitä oikein toivoo itselleen tuskaa!)

Vielä muutama päivä lomaa jäljellä ja sitten paluu töiden pariin. Kukaan töissä ei tiedä näistä ongelmistani, tai siis osastonhoitajalle kerroin luottamuksella (saas nähdä kauanko pysyy salassa). Potilaiden valinta osastollamme on tarkkaa, jos on raskaana. Nyt noudatan samaa karsintaa, sanoivatpa muut mitä tahansa! En halua millään tavalla riskeerata mahdollista onnistunutta alkua tulevalle vauvalle. Kuuluu ehkä samaan sarjaan kuin kaikki greippimehut, mutta kaikkihan vaikuttaa kaikkeen... Vanhojen kollegoiden kanssa olen jo asiasta ollut napit vastakkain, kun en ole suostunut kertomaan syytä potilaiden valintaan. Mutta mitä se heille kuuluu... Olen saanut osakseni hyvinkin ikävää kommenttia, kaikki on vaan nieltävä (katkerat keski-ikäiset kurpat!!! J) Suurin osa kommentoijista on lapsettomia, yksinäisiä ja keski-iän kriisiä potevia mummotautisia!! (Anteeksi, olette te joskus olleet ihan kivojakin!)

Muutenkin olemme pohtineet asiasta kertomista ulkopuolisille... Toistaiseksi olemme valinneet kertomattomuuden – miksi huolestuttaa muita! Myös odotukset muilla nousisivat ja paineet meillä!! Eli palatakseni vielä töihin, miksi kertoisin töissä ”ventovieraille”, kun oma lähipiirinikään ei tiedä asiasta... Ja töissä on ollut sellainen paikka, missä ei tämä asia pyöri päässä (siinä nyt sitten vielä selittelemään kaikille, miksi ei olla raskaana).

En ole aivan varma, että vauvauutista meiltä vielä odoteltaisiinkaan....Olemme olleet toki yhdessä jo iäisyyden (8vuotta), mutta toisaalta olemme keskittyneet sellaisiin asioihin elämässä (ainakin meidän kannalta ulkopuolisten silmin), että vauvauutisia ei ehkä vielä odoteta. Opiskelemme molemmat työn ohessa ja haluamme kehittyä työssä... Ulkopuolisen silmin aikamme täyttää työ ja opiskelu... Hassua, kun sitten salassa puuhaamme ihan jotain muuta (kuten koko pääsiäinen – joka piti pyhittää opiskelulle)!!

Pistelyä ja polttelua odotellessa...

Ei kommentteja: