torstai 18. kesäkuuta 2009

Nyt on sitten klinikalla käyty kuulemassa totuuksia ja suunnittelemassa uusia kujeita... :)

Koskaan aikaisemmin hoitojen aikana ei yksikään lääkäri ole sanonut, että mikä minussa on vikana selvällä suomella, mutta nyt sanoi (tosin englanniksi) eli olen lääkkeille "poor responder". Tästä syystä myös alkion kiinnittymisprosentit on hieman alhaisemmat. Syytä, miksi olen tälläinen "poor"-tapaus ei ole toistaiseksi löytynyt, yleensä syynä on kuulemma jokin autoimmuunisairaus. Jota ei ainakaan yleisimmillä labroilla ole selvinnyt. Mutta kuulemma kilpirauhasarvot ovat olleet rajojen ylälaitamilla, joten ne otettiin kontrolliksi uudestaan. Kukaan vain ei ole vaivautunut minulle aikaisemmin kertomaan edes kilpirauhashormoneista tai saati, että on olemassa tällaisia "poor respondereita" lääkkeille, kuten minä... Aina on sanottu kaiken olevan ok, eikä mitään selittävää ole. Nyt ainakin tiedän, että minunlaisiani "poor"-tapauksia on olemassa ja että meidänlaisilla asiat menevät yleensä tietyllä tapaa.

Vaikka olenkin tällainen "poor", onneksi meidän kannalta olemme nuoria, alle kolmikymppisiä ja solumme hedelmöityvät ja ovat suht hyvän laatuisia. Toinen lääkäri oli jo edellisen ivf:n kanssa skeptinen, että kokeillaan vielä tämä kerta. Nyt kysyinkin sitten toiselta lääkäriltä, miten on tehdäänkö vielä kolmas ivf vai ei. Hänen kantansa oli selkeä, tehdään ainakin vielä yksi - eipähän jää sitten mitään arvailujen varaan. Mutta ensin on edessä PAS, jos ja vain alkiomme selviää sulatuksesta. Hormoniavusteiseen kiertoon tehdään, jotta saadaan ajoitus onnistumaan. Nyt siis uudesta kierrosta jännätään ensin sulatusta ja sitten kiinnittymistä, johon sain luvan aloittaa avuksi mini-disperinin. Kuulemma disperinin tehosta on ristiriitaisia tuloksia, mutta ei siitä mitään haittaakaan pitäisi olla. Ainakin tuntuu, että voi tehdä jotain kiinnittymistä edistävää! :)

Eli PAS on tarkoitus ajoittaa vkolle 28, nyt kaikki toivo meidän pienen alkion matkaan... :) Juhannuksena on tarkoitus nyt sitten pitää hauskaa, rentoutua ja nauttia elämästä, yritetään jatkaa rentona aina pitkälle heinäkuuhun, jotta alkio saisi mahdollisimman hyvän alun ja mahdollisuuden kiinnittyä. :) Minun halusta tai tahtotilasta se ei ainakaan jää kiinni...

3 kommenttia:

Ohikulkija kirjoitti...

Hei!
Olen satunnaisesti seurannut taivaltanne ja tahdon toivottaa teille onnen säteitä, jotaa onnistuisitte=).

Lisäksi ajattelin vinkata, että kysyisitte lääkäriltä kortisonista... (Mikäli ette ole jo sitä kysyneet) Sitä kun tuolla "suuressa mualimassa" määrätään aikalailla säännönmukaisesti hoidoissa oleville. (Vaikutusmekanismista en ole varma, mutta ilmeisesti laskee vasta-aineita, tehosta ei olla kylläkään yksimielisiä...)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea matkaan! Löysin blogisi, kun etsin tietoa IVF hoidoista. Minua odottaa nyt ensin laparoskopia ja munanjohtimien poisto ja sen jälkeen odottelen hoitoja alkaviksi - kunhan jono kunnallisella lyhenee. En tiedä, jaksanko montaa yritystä. Itselleni olen luvannut, että ne kolme julkisen tarjoamaa ilmaista kestän vaikka väkisin mutta sen jälkeen... Kun kuukausi toisensa jälkeen on tottunut näihin negatiivisiin uutisiin, sitä asennoituu kuulemaan niitä myös jatkossa :)

Hapu kirjoitti...

Kiitos onnentoivotuksista..! Onnea tässä hommassa kyllä taitaa tarvita! :)

Kysyimme kortisonista, mutta sitä ei minulle suositeltu, koska ei selkeää syytä (esim.kilpirauhasessa) miksi syödä ja kortisonilla kuulemma haitallisia vaikutuksia sikiöön + lisää keskenmenoriskiä. Mutta mistä näistä nyt tietää, kun maailmalla tiedän itsekin näitä käytettävän... TAitaa olla aikalailla lääkärikohtaista, minkä vaikutuksiin kukakin uskoo...